Lämna en kommentar

SIS13: Hanna Gustavsson och Lisa Ewald

Gäster på Stockholms internationella seriefestival 2013. Vårens albumdebutanter på Galago samtalar om sitt skapande den 27 april.

Redan igår gästades Aspuddens bokhandel av Galagodebutanterna Hanna Gustavsson och Lisa Ewald. Ni som missade deras samtal får en ny chans på lördag, då de besöker Kulturhuset för att prata om sina verk, Nattbarn respektive Allt kommer bli bra.

Hanna Gustavsson är född 1985 och uppvuxen i Solna. Hon har studerat Grafisk design och illustrations masterprogram Storytelling på Konstfack. Hon arbetar med illustration och serier och bygger saker ibland. Nattbarn är hennes debut i bokform och handlar om fjortonåriga Ingrid som helst av allt vill vara ifred med sin dagor. Under aliaset ”Nattbarn” hänger hon på olika forum när hon inte är upptagen med att googla könsorgan. Det är hennes tillflykt från en mördande tråkig tonårstillvaro och en mamma som precis blivit ihop med den otroligt störande Bosse. När Ingrid precis har börjat åttan visar det sig att skolfotografen delar hennes intresse för hårdrock, och de inleder en hemlig vänskap på internet. En fredag när mamman är hos pojkvännen passar Ingrid på – hon ska möta fotografen i verkligheten…

Nattbarn

Lisa Ewald är född 1987 i Göteborg och bosatt i Malmö har främst jobbat med serier och illustration, måleri med sprayburk samt pensel samt grafisk design. Hennes serier har kunnat läsas ibland annat Bang och Galago. Hon är aktiv i det feministiska serietecknarkollektivet Dotterbolaget. Lisa Ewalds debut Allt kommer bli bra beskrivs av förlaget som ”en smältdegel av humor, dålig attityd och ett fantastiskt bildspråk”. Medelst serier, skämtteckningar och konst får du veta allt du behöver om valfriheten, vad som gör dig speciell, samt var killars g-punkt sitter. Med andra ord allt varje god ung samhällsmedborgare behöver rustas med i en allt mer påtagligt asstörig omvärld.

Ewald

Lisa Ewald och Hanna Gustavsson framträder på Plattanscenen (Kulturhuset våning Plattan), lördagen den 27 april klockan 13.00. 

I samarbete med Galago

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: