Lämna en kommentar

SIS13 25/4: Den svenska seriekonsten ur ett internationellt perspektiv

Satellitevenemang till Stockholms internationella seriefestival 2013! Den svenska seriekonsten har förändrats. Från att ha varit en lokalt fokuserad scen där tron länge varit att vår seriekonst varit för ”svensk” för utlandet har allt fler serieskapare som Liv Strömquist, Loka Kanarp, Anneli Furmark, Mats Jonsson och Kolbeinn Karlsson översatts och givits ut i länder som USA, Frankrike och Finland.

Vad är skillnader och likheter mellan olika länders seriekulturer? Hur tänker förlagen när de väljer ut vilka titlar som ska översättas? Vilken sorts serieskapare söker de? Var befinner sig den svenska seriescenen idag i ett internationellt perspektiv? Samtalet sker i samarbete med Iaspis. De svenska förläggarna Josefine Svenske (Kolik) och Johannes Klenell (Galago) samtalar med franska förläggaren Latino Imparato (Rackham) om förläggande, översättning av författarskap och seriekonsten.

Efter samtalet går vi vidare till Koliks seriefestivalfest på Morfar Ginko för fortsatt mingel.

Tid: Torsdagen 25 april, kl 18.00
Plats: Projektrummet, Iaspis Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, Stockholm
Fri entréFurmark

Iaspis är Konstnärsnämndens internationella program för yrkesverksamma utövare inom bildkonst, design, konsthantverk och arkitektur. Iaspis uppdrag är att utveckla kontakter mellan konstnärer i Sverige och aktörer på den internationella arenan och på så sätt bidra till konstnärlig fördjupning och förbättrade arbetsvillkor. Iaspis verksamhet omfattar även ett internationellt och ett svenskt ateljéprogram samt en publik verksamhet som innefattar föreläsningar, seminarier och utställningar både i Sverige och utomlands.

Officiell webbplats
Facebook-event

Presenteras av Galago i samarbete med Iaspis Konstnärsnämnden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: