Lämna en kommentar

SIS13: Flumskolan med Tolkien och den svarta magin 23/4

Förarrangemang till Stockholms internationella seriefestival! Galagos och Aftonbladet Kulturs podcast Flumskolan har rönt stor succé. Eftersom tredje avsnittet spelas in under seriefestivalveckan har den ett eskapistiskt tema. Hör Mats Jonsson och Rebecka Kärde tala om Åke Ohlmarks ökända och smått legendariska Tolkien och den svarta magin

”Särskilt under de senaste åren har det visat sig att de många Tolkiensällskapen (tusentals över hela Amerika och halva Europa, en mängd även i Sverige) har urartat till ett slags KU-KLUX-KLAN med dyrkande av öppet våld, de råaste orgier, alkohol- och narkotikamissbruk.

Mord har förekommit, ständiga fall av misshandel, kidnappning och vanhelgande av kyrkor och sakrament.

Åke Ohlmarks, mannen som översatt och introducerat Tolkien i Sverige och som i övrigt är internationellt känd som en av de förnämsta Tolkien-experter, avslöjar här i en verkligt ruskig bok hur långt det har gått även i vårt land.”
FlumskolanFlummiz får, i samband med Stockholms Internationella Seriefestival, äntligen lite Hobbitfeber! Tisdagen den 23:e spelar vi in tredje avsnittet av Galagos och Aftonbladet Kulturs podcast Flumskolan! Inskrivna för examination är Galagos skandalomsusade skribent Rebecka Kärde och serieskaparen Mats Jonsson som läser Åke Ohlmarks vansinnesverk Tolkien och den svarta magin. Lär er allt om det stora bråket med ”våran Gandalf”, vem som egentligen skrivit Sagan om ringen och hur sjukt jävla jobbigt det kan vara när Aragorn dyker upp och förklarar att Midgård ligger på Hisingen. Givetvis fördjupar vi oss även i de självklara kopplingarna mellan Tolkiensällskapen och Klu Klux Klan och varför hobbit inte kan heta hobbit på svenska.

Flumskolans ständige examinator är som vanligt Johannes Klenell.

Som vanligt är ni välkomna att uppleva det live 17:45 på Kulturhusets Plattanscen.
Fritt inträde!

Presenteras av Galago och Aftonbladet Kultur i samarbete med Serieteket och Bibliotek Plattan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: