Lämna en kommentar

SIS13: Sofia Olsson

Gäst på Stockholms internationella seriefestival 2013! Sofia Olsson berättar om sin omskrivna självbiografiska seriebok Det bästa barnet, om vad som händer när man har en stark längtan efter att få barn. Och när detta inte fungerar som man vill. 

detbastabarnet

Sofia Olsson (född 1979) arbetar som såväl serietecknare som journalist, bland annat på Sveriges Radios Kulturnytt. Hon är också en av grundarna bakom det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget. Just nu syns några av hennes alster på Stockholms stadsmuseum som del av utställningen Stockholm i seriernas värld.

Bland Sofia Olssons publicerade verk kan nämnas seriereportaget Ända hit (2007) den vardagskomiska Hetero i Hägersten (2010) samt uppföljaren, den högaktuella och vitt omskrivna Det bästa barnet (2013). I den sistnämnda skildrar hon sin egen historia om längtan efter ett barn, om provrör och hormonsprutor och tvättade spermier, om kärlek och svek och besvikelser. Hör henne berätta mer under sitt scensamtal på seriefestivalen.

Sofia Olsson pratar om Det bästa barnet och historien bakom boken, på Plattanscenen (Kulturhuset vån Plattan), söndagen den 28 april klockan 15.00–16.00.

I samarbete med Galago

Sofia Olssons webbplats

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: