1 kommentar

SIS13: Astoria – utställning i Gamla Stans bibliotek 22-25/4

Satellitevenemang till Stockholms internationella seriefestival 2013. Astoria – en grafisk konsertupplevelse är en miniutställning som visas i Gamla Stans bibliotek måndag till torsdag under festivalveckan. Se alster på temat musik av C’est Bon Kultur-medlemmarna Martin Flink, Allan Haverholm, Sarah Kläpp, Jamil Mani och Bo Ashi.

IMG_1813

Var går gränsen mellan tecknade serier och musik? Medlemmarna i seriekollektivet C’est Bon Kultur arrangerar en symfoni med penna och papper i en utställning om tecknade serier och musik. Tillsammans ställer sig gruppen frågan om hur man kan gestalta musik via seriemediet och vad man kan och inte kan berätta med bilder kontra ljud. Det blir en ljudlös konsert för ögat!

Sedan 2001 har C’est Bon Kultur arbetat för ett mer spännande och varierat serieklimat i Sverige och internationellt. Organisationens syfte är att stödja och utveckla serier som utmanar våra förväntningar – både visuellt och innehållsmässigt – av vad konstformen tecknade serier kan vara. C’est Bon Kultur ger ut tidskriften C’est Bon Anthology och arrangerar konstutställningar och andra kulturella evenemang.

Utställningen har tidigare visats i en större version på Biograf Spegeln i Malmö.

IMG_1816IMG_1814

Tio bilder ställs ut i Gamla Stans bibliotek 22–25 april som en officiell del av Stockholms internationella seriefestival 2013.

C’est Bon Kultur medverkar även med ett bord på marknaden Small Press Expo 27–28 april samt i programpunkten om nätverkande bland serieskapare, lördag 27/4 klockan 14.30 i Kulturhusets Studio 3.

Annonser

One comment on “SIS13: Astoria – utställning i Gamla Stans bibliotek 22-25/4

  1. […] egen utställning på Kafé 44. Bo Ashi är en av de deltagande konstnärerna i miniutställningen Astoria på Gamla stans bibliotek. Allt under Stockholms internationella […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: