Lämna en kommentar

SIS13: Stockholmsnatt – Pelle Forshed och Stefan Thungren

Gäster på Stockholms internationella seriefestival! Journalisten Fredrik Strage pratar med Pelle Forshed och Stefan Thungren om åldersnojor, nattklubbande och designade barnvagnar med lattehållare! Att driva med överåriga Stockholmshipsters har sällan varit så skoj.

Stockholmsnatt3Svenska Dagbladets seriefavorit Stockholmsnatt är en kärleksfullt elak betraktelse över Stockholms klubbliv sedd genom en handfull personer i trettioårsåldern, däribland Gubbhipstern, Myspacemiffot, Södertörnbögen och huvudpersonen Fashionraggaren. Upphovsmännen Thungren (manus) och Forshed (teckningar) har en utsökt fingertoppskänsla för situationer i denna något begränsade värld, något som som bidragit till att serien har nått en enorm popularitet även utanför Stockholms innerstad och Södermalm.

Stockholmsnatt har publicerats i Svenska Dagbladets fredagsbilaga sedan 2005, vissa avsnitt har också publicerats i Hjälp. En föregångare till Stockholmsnatt var Disco Sucks som publicerades på houseklubben Guidelines hemsida. Såväl Stockholmsnatt som Disco Sucks finns samlade i albumen This Is Stockholm (2008) och Stockholmsnatt (2010), båda utgivna på Kartago. Pelle Forshed kom även med den mer allvarligt sinnade serienovellsamlingen De anhöriga i fjol. Nu är teamet rykande aktuellt med sitt tredje gemensamma album – Stockholmsnatt 3, som kommer att säljas under festivalen.

Kulturjournalisten (och Stockholmshipstern) Fredrik Strage håller ett publikt samtal med Forshed och Thungren i Kulturhusets Studio 3, lördagen den 27 april kl. 13.30. Fri entré!

Upphovsmännen kommer även att hålla till vid Kartagos bord på seriemarknaden Small Press Expo i Hörsalen. Den 27 april klockan 15.00 signerar de Stockholmsnatt 3!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: