Lämna en kommentar

SIS13: Enrique Fernández och Peter Madsens magiska världar

Gäster på Stockholms internationella seriefestival 2013! Danske Peter Madsen (Valhall) möter sin spanska kollega Enrique Fernández (Den glädjelösa ön, Aurore) i ett samtal om serieskapande, albumutgivning och övernaturligt innehåll. 

Aurore

Enrique Fernández (född 1975 i Barcelona) har en bakgrund inom animation där han medverkade i skapandet av filmerna El Cid (2003) och Nocturna (2007) innan han slutligen valde att fokusera helt på serieskapandet. Hans böcker är främst publicerade på franska, men några har översatts till spanska och andra språk. På svenska finns två verk av Fernández: Den glädjelösa ön (2011) och Aurore (2012), båda utgivna av Ordbilder Media. På färgfulla sidor behandlas existentiella frågor om liv, död, förlåtelse och tro, inramat av det övernaturliga. Fernández arbetar just nu med sitt senaste verk Brigada, ett seriebokprojekt som finansieras med hjälp av donationer från allmänheten, så kallad crowdfunding.

Enrique Fernández’ blogg

Glädjelösa_önValhalla2

Danska stjärnan Peter Madsen är återkommande gäst på vår festival, hitbjuden av förlaget Ekholm & Tegebjer, och främst känd genom sin populära äventyrshistoria Valhall. Med inspirationen hämtad från de gamla nordiska gudasagorna är det här oerhört medryckande berättelser som passar läsare i alla åldrar. På svenska samlas serien just nu i Valhall, den samlade sagan, inbundna volymer från Ekholm & Tegebjer. Vitekrist får också sitt i Madsens värld; i akvarellserien Människosonen, i Historien om Job och Signetrilogin tolkas kristna berättelser och traditioner i bild och text. Det pågående projektet Trollskogen, som Madsen arbetar med tillsammans med sin fru Sissel Bøe, tar i sin tur avstamp i myter och sägner. I år är Madsen även Sverigeaktuell med Teckna & berätta, en handbok i bildberättande författad tillsammans med Thierry Capezzone.

Peter Madsens officiella webbplats

Valhall

Enrique Fernández och Peter Madsen delar scen för en gemensam spansk-dansk diskussion om sina serier i Kulturhusets Studio 3 lördagen den 27/4 klockan 11.30. Moderator är Seriefrämjandets ordförande Fredrik Strömberg.

Peter Madsen besöker även SF-bokhandeln i Stockholm för signering den 26 april kl. 16:00. 

I samarbete med Seriefrämjandet, Ekholm & Tegebjer och Ordbilder Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: