2 kommentarer

SIS13: Eskapism, skräckserier och moralpanik 28/4

Programpunkt på Stockholms internationella seriefestival: Som en av de senaste årens främsta härförare när det gäller svensk eskapistisk utgivning kommer förlaget Eskapix Press att hålla en paneldiskussion där man samtalar om skräckserier, vuxenserier och den moralpanik som ofta följer i deras spår.

Bild: Lars Krantz

Bild: Lars Krantz

Eskapix Press har sedan 2005 publicerat subversiv fantastiklitteratur – skräck, weird fiction, fantasy och erotika – i bokform, i tidskriften Eskapix och i bokantologierna med samma namn. Antologierna har ända från början innehållit tecknade serier sida vid sida med noveller och bildkonst. I år ger man sig även på utgivning av seriealbum.

Medverkande i panelen är CJ Håkansson, författare till skräckromanen Fjärilen i Tibet (utgiven av Vertigo), Mikke Schirén, seriekonnässör, novellförfattare, initiativtagare till Seriewikin samt tidigare förläggare på Komika och redaktör för ETC Comics, Jimmy Wallin, serietecknare samt grundare och tidigare förläggare på Apart Förlag som ger ut The Walking Dead, Lars Krantz, serietecknaren bakom Dödvatten, Dennis Gustafsson, skapare till Viktor Kasparsson samt Henrik Holmström, grundare, förläggare och redaktör Eskapix Press. I slutet får även publiken ställa frågor och vara med och diskutera.

 
Tid: Söndag 28 april, 13.30
Plats: Studio 3, Kulturhuset våning 3

2 comments on “SIS13: Eskapism, skräckserier och moralpanik 28/4

  1. […] internationella seriefestival 2013 – och minsann minsann, dyker det inte upp ett gäng speciella Eskapixter […]

  2. […] Wallin tecknar zombieporträtt vi Aparts bord hela helgen och sitter även med i paneldiskussionen ”Eskapism, skräckserier och moralpanik” tidigare på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: