Lämna en kommentar

SIS13: Ola Skogängs ockulta stad 26/4-16/6

Officiellt startskott för Stockholms internationella seriefestival 2013! I år bjuder seriefestivalen på en eskapistisk festivalutställning. Låt dig hänföras av Ola Skogängs serierutor som andas både Hergé och Tardi, men med ett genuint svenskt perspektiv.

OLASKO~1

Skogäng är en av de serieskapare som gått i bräschen för de senaste årens våg av svenska äventyrsserier, framför allt den fantasy- och skräckdoftande Theos ockulta kuriositeter och den Strindberginspirerade sci fi-historien Döda rummet (den sistnämnda utgiven i fjol tillsammans med Per Demervall). I kontrast till det övernaturliga innehållet har Skogäng gjort sig känd för sina välgjorda och stiliserade Stockholmsmiljöer, vilka är i fokus för denna utställning som kombinerar Lilla Galleriets tema ”staden som scen” med Seriefestivalens tema ”eskapism”.

Vernissagen blir den officiella starten för årets seriefestival och samordnas med ett scensamtal med Ola Skogäng. Vernissagen innebär även release av det fjärde seriealbumet om Theo – Deus Ex Machina: Fadern, samproducerat med tecknarkollegan Daniel Thollin och första delen i en trilogi utgiven av Ekholm & Tegebjer.

Utställningen pågår 26 april–16 juni i Lilla Galleriet, Bibliotek Plattan, Kulturhuset.

Vernissage och scensamtal den 26 april. Vernissagen börjar 17.00. På scen samtalar Lisa Medin med Ola Skogäng och Daniel Thollin från 17.30. Det bjuds på alkoholfri dryck och tilltugg. Bokförsäljning och signering på plats.
Fri entré

Officiell webbplats

I samarbete med Ekholm & TegebjerTheo

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: