Lämna en kommentar

Strövtåg bland kommunismens ruiner med Den Maskerade Proggaren

Proggresa

Det är inte ofta vi gör reklam för sällskapsresor här på Serieteketbloggen, men det här är ett tips som är alldeles för bra för att missa, serierelaterat och en unik upplevelse.

Herodotos resor arrangerar den 3–7 april 2013 en specialresa till Lettland med serietecknaren David Nessle och Baltikumkännaren Ola Olsson som ciceroner. Se Stalins Zillimousine och Bresjnevs krockade Rolls Royce, Den Lettiska Vetenskapsakademins Hus, Rigas kosmonautfuturiska TV-torn och den lettiska regeringens ”hemliga” atombombsbunker, lyssna på både kommunistisk och antikommunistisk propagandamusik, se Nessles eget bildspel med bortglömda filmsnuttar från öststatskulturen. Och mycket, mycket mer. Detta är andra gången resan arrangeras, och första upplagan blev en rungande succé.

David Nessle – som i förra veckan framträdde på vår Plattanscen med sitt föredrag om bl.a. vänsterestetik och superhjältar – är den synnerligen begåvade kreatören bakom den svenske superhjälten Den Maskerade Proggaren, på en gång en både kärleksfull och elak parodi på 68-vänstern och dess ideal. Han är dessutom en populärkulturell expert av rang, inte minst kunnig vad gäller obskyr öststatsunderhållning.

Det finns ännu platser kvar på resan! Men det gäller att hinna först  antalet deltagare är begränsat!

Läs mer information och anmäl dig till resan här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: