1 kommentar

Ta-daa: Affischbilden till Stockholms internationella seriefestival 2013!

Nu är den här! Den officiella festival-/affisch-/programbilden för Stockholms internationella seriefestival 2013! Konstnären Loka Kanarp har fångat festivalens tema ”eskapism” på ett übergenialt vis, tycker vi.

SIS13_stående

Loka Kanarp, född 1983, är en svensk serietecknare och illustratör som ägnat sig både åt realistiska och eskapistiska serier. Hennes kvinnohistoriska serie Historiska porträtt har publicerats i Borås Tidning och Arbetarbladet och samlades i boken Pärlor och patroner 2009. En utställning på temat sattes i samma veva upp på Kulturhuset i Stockholm. Tillsammans med maken Carl-Michael Edenborg kom hon ut med skräckseriealbumet Hungerhuset 2011. Boken gavs även ut i fransk översättning under titeln La Maison de la Faim. Läs mer om och av Loka på hennes blogg.

Stockholms internationella seriefestival (tidigare kallad Small Press Expo) arrangeras årligen av Serieteket och samarbetspartners. Årets festival är den femtonde i ordningen och går av stapeln helgen 26–28 april i Kulturhuset  (med förarrangemang under hela veckan både i och utanför Kulturhuset). Tunga svenska och internationella gäster, seriemarknad och ett digert programutbud utlovas! Årets fokus är eskapistiska serier, men även andra delar av seriekulturen kommer att uppmärksammas.

Mer information om festivalen, programmet och bordsbokning till marknaden kommer inom kort. Ta del av informationen här och på festivalens officiella webbplats. 

En kommentar på “Ta-daa: Affischbilden till Stockholms internationella seriefestival 2013!

  1. […] redan i februari och rönte genast stor uppmärksamhet och förtjusning. Precis som förra årets eskapistiska festivalbild av Loka Kanarp så inspirerade bilden skaror av svenska serietecknare till att skapa sina egna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: