3 kommentarer

Serietekets julkalender lucka 14: Dyke Hard!

Dagens lucka fokuserar på en serietecknare och allkonstnär som under många år har varit en stark kraft i Stockholms alternativa kulturvärld – the one and only Bitte Andersson.

Tillsammans med Vilhelmina Alwert startade Bitte Andersson 2001 sitt första fanzin, den feministiska publikationen Tigerskott i brallan, som bland annat innehöll ett flertal tecknade serier från hennes penna. Serierna från Tigerskott i brallan samlades sedermera i seriefanzinet Bittes Bästa, som gavs ut i fyra nummer och därefter kompletterades med en version översatt till engelska – Bad Boy Bittes. Förutom de egna fanzinen har hon gjort serier för tidningar som Galago, Bang, Kom ut och webbserietidningen babian.se. Hon medverkar även med korta serier i den erotiska novellsamlingen Närstrid Vanessa (Vertigo förlag 2004). Serierna spänner från vardagsrealism och humor till normöverskridande och även rent pornografiskt innehåll.

2006 startade Bitte den queerfeministiska bokhandeln Hallongrottan böcker & kuriosa i Hornstull i Stockholm. Hon lämnade över butiken till nya ägare 2010, för att återigen satsa på sin magisterexamen samt sin karriär som serieskapare, illustratör och filmare.

DykeHardOK

Hon tillbringade tre månader i USA för att arbeta med specialeffekterna i Lloyd Kaufmans queerfeministiska, djurrättsaktivistiska, antikolonialistiska zombiekomedimusikal Poultrygeist – Night of the Chicken Dead (2006). Under några år har hon drivit projektet Dyke Hard – en långfilm producerad av Kaufman som hon själv regisserat och finansierar via olika kanaler. Dyke Hard är en vild, John Waters-inspirerad komedi som handlar om ett lesbiskt rockbands våldsamma äventyr anno 1986. Filmens sista scen spelades in 27 september 2012 och efterproduktionen pågår just nu.

Här kan du se trailern till Dyke Hard, ett verk som vi hoppas att vi ska kunna visa i sin helhet i något sammanhang:

Läs mer på filmens officiella blogg

Serietekets julkalender 2012 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Annonser

3 comments on “Serietekets julkalender lucka 14: Dyke Hard!

  1. Valdes OK-bilden med tanke på dagens nyhet om scenen som ska klippas bort från Kalle Ankas jul eller var det bara ett otroligt vältajmat inlägg?

  2. Det var helt omedvetet eller möjligen undermedvetet. Slog mig inte förrän du nämnde det. /ola

  3. Haha, synkronicitet när det är som bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: