Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 7: Merry Marvel

Meet a sulky, over-bulky, kinda Hulky superhero
Altruistic and electrically transistored superhero
An exotically neurotic and aquatic superhero
The Marvel Superheroes have arrived!
Super-powered from their foreheads to their toes
Watch them change their very shape before your nose
See a cane-striking superhero change to Viking superhero
A humdingin’, real swingin’, shield-flingin’ superhero
They’re the latest, they’re the greatest, ultimatest superheroes
The Marvel Superheroes have arrived!

Dessa var de inledande stroferna till The Marvel Superheroes Have Arrived, signaturmelodi till den animerade TV-serien The Marvel Super-Heroes. Den ingick också på en av de vinylskivor som medlemmar i Marvel Comics’ fanklubb Merry Marvel Marching Society kunde få hemskickad i brevlådan som premie.

Marvel

Serieförlaget Marvel Comics hade alltsedan 1961 och första numret av serietidningen Fantastic Four mutat in området som det hippaste, ungdomligaste och mest samtida serieförlaget på andra sidan Atlanten. Med sina ömsom ångestladdade, ömsom skämtande, ömsom vardagsrealistiska och ömsom kompromisslöst heroiska superhjältar bidrog de till ”the swinging sixties” på ett vis som få samtida serier kunde. Från Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko och Bill Everett kom odödliga kreationer som Fantastiska Fyran, Spindelmannen, Hulk, Thor, Iron Man, Avengers, Daredevil och X-Men, hjältar som fortfarande lever kvar i samtida populärkultur.

TV-serien The Marvel Super Heroes startade 1966 och bestod av oerhört simpla animationer, gjorda från fotostatkopior tagna från serietidningarna. Fem hjältar alternerade som huvudfigurer – Captain America, The Incredible Hulk, The Invincible Iron Man, The Mighty Thor och Prince Namor the Sub-Mariner.

Serieentusiasten Matt Hawes har här klippt ihop några sekvenser från TV-serien (samt några andra tecknade TV-serier såsom Spider-Man och Fantastic Four) till den pampiga marschmusiken.

´Nuff said!

Serietekets julkalender 2012 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: