1 kommentar

Serietekets julkalender lucka 4: Livs ord

Sveriges populäraste serietecknare just nu? Svårt att säga, men Liv Strömquist hamnar tvivelsutan på listan över troliga kandidater till titeln. Sedan bokdebuten med Hundra procent fett 2005 har hon kommit ut med den ena storsäljaren efter den andra; Drift, Einsteins fru, Prins Charles känsla och Ja till Liv, för att inte tala om seriekalendrar med titlar som Tolv tröttsamma typer, Månadens manshora och Månadens moderat.

Liv Strömquist på seriefestival i Kulturhuset 2008. Bild: Makan E-Rahmati.

Liv Strömquist på seriefestival i Kulturhuset 2008. Bild: Makan E-Rahmati.

Den politiska hemvisten tycks vara lätt att ringa in, men hennes rallarsvingar riktas åt alla håll – även mot de ”egna” (?) lägren. Åsikterna om henne är många, inte minst på nätet. Rolig, vidsynt, genial? Elak, rabiat och inskränkt? Johanna Koljonen försökte sig på en dissektion i Kulturhusets programserie På djupet i april i år (direkt i anslutning till Stockholms internationella seriefestival). Samtalet filmades och ligger uppe på vår nya sida Play Kulturhuset.

Dessa böcker av Liv Strömquist finns just nu inne på Serieteket.

Serietekets julkalender 2012 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

En kommentar på “Serietekets julkalender lucka 4: Livs ord

  1. […] för Seriesveriges politiska provokatörer (dock med självklar konkurrens från vår gäst i lucka 4). De egna böckerna Det är bara lite AIDS, Med vänlig hälsning och årets All I Want for […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: