1 kommentar

Serietekets julkalender lucka 1: Kristiina i sitt esse

Serietekets julkalender 2012 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

I första luckan får vi passande nog ta del av en exposé över Serietekets historia, framförd av grundaren själv, the one and only Kristiina Kolehmainen. Intervjun gjordes i anslutning till seriefestivalen Small Press Expo (numera kallad Stockholms internationella seriefestival) i april 2011, bara ett år före Kristiinas bortgång. Hör henne berätta om Neil Gaimans besök på Serietekets Snobbenutställning och se henne ge fingret åt dem som kallar Serieteket för ”serietidningsbibliotek”!

Bakom intervjun står popkulturbloggen Myskoteket, som du kan läsa mer om här.
Mer om Kristiina Kolehmainen kan du ta del av här.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har bara länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsperson eller annan upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men som du inte vill ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

En kommentar på “Serietekets julkalender lucka 1: Kristiina i sitt esse

  1. […] Serieteket har ett långt och gott förhållande till Snobben. Vad traditionella humorserier beträffade var det en av Serieteketgrundaren Kristiina Kolehmainens favoriter. År 2000 satte vi upp en jubileumsutställning kring serien, uppskattad och välbesökt. (Till och med självaste Neil Gaiman var här och tittade på den, även om det var en aning slumpartat. Se julkalenderns lucka 1 för hela historien.) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s