Lämna en kommentar

Göteborg – håll i hatten!

Bibliotekspersonalen i Kulturhuset inleder (naturligtvis) hösten med att åka till mässan i Göteborg. Vi tänker inte bara sitta och lyssna utan bjuder också på egna programpunkter:

Torsdag 27 september
14.00: Serieteket i Kulturhuset har under 16 år varit Sveriges enda specialbibliotek för tecknade serier. Plattans Jenny Lindh samtalar med Serietekets Anders Lundgren och Ola Hellsten om verksamhetens historia och hur man bygger ett seriebibliotek.
Tillsammans med gästerna Rolf Classon (förläggare, Kartago) och Sara Olausson (serieskapare) presenterar man därefter hyllningsboken till nyligen avlidne grundaren Kristiina Kolehmainen.
Plats: Seriescenen

Kristiina från Kotka

Kristiina från Kotka: Minnesboken över Kristiina Kolehmainen

Fredag 28 september  
18.00: Drinkmingel med SKRIK-quiz! Bibliotek Plattan bjuder på mingel, Anders från Serieteket blandar drinkar, DJ-set av Leo och ett rekordkort litteraturquiz med flotta (nåja) böcker att vinna. Vi struntar HELT i att informera om vårt forskningsprojekt ”Välkommen till Orden” som vi bedriver i samarbete med biblioteket på Stockholms Universitet.  Vi snackar inte heller om ”Smittsam?” – konferensen om nyskapande litteraturförmedling den 9 oktober på Kulturhuset och vi kommer inte tjata om att den både är gratis och har Lemn Sissay från London och Maria Lind från Tensta konsthall som föreläsare. Men det är klart. Om ni är väldigt nyfikna så är vi ju där och minglar/vinglar.
Plats: ICONs monter C02:32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: