1 kommentar

Serieteket är numera generationsmedlem…

…närmare bestämt i Generation T – den svenska Tintinföreningen. Vi är lite senfärdiga i rapporteringen om detta, men äran och stoltheten är inte på något vis mindre för det. Lördagen den 26 maj firade den svenska Tintinföreningen Generation T sitt femårsjubileum på Kulturhuset i Stockholm. Det blev jubel och glam och specialbakade Tintintårtor nedskjöljda med Sani Cola och mineralvatten från Klow. Och så ett föredrag av den internationellt erkände brittiske Tintinexperten Michael Farr, författare till böcker som Tintin – Den kompletta guiden, Tintin & Co och Porträtt av Hergé.

Generation T:s femårsjubileum 26/5.

Generation T:s femårsjubileum 26/5. T.v. föreningens ordförande, Tintinöversättaren Björn Wahlberg. I mitten Serietekets Anders Lundgren. T.h. den brittiske Tintinexperten Michael Farr. Foto: Kalle Alm

Serieteket och Generation T har samarbetat vid ett flertal tillfällen och stöttat varandra när det behövts. Som första kulturinstitution har vi nu förärats ett hedermedlemskap i föreningen. Serietekets Anders Lundgren fanns på plats för att ta emot församlingens jubel, ett imponerande bokpaket (som kommer att leta sig ut till Serietekets lånehyllor vad det lider) samt medlemsnumret 721.

Föreningen bildades på Hergés hundraårsdag den 22 maj 2007 och har idag cirka 350 medlemmar från Sverige och övriga Europa. Läs mer om dem på deras egen webbplats!

Stort tack, Generation T! Får vi bestämma kommer det att bli många storslagna samarbeten även framöver.

/Ola

En kommentar på “Serieteket är numera generationsmedlem…

  1. Serieteket är en självklar hedersmedlem i Tintinföreningen! Får VI bestämma, kommer det att bli många storslagna samarbeten framöver, anfäkta och regera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: