Lämna en kommentar

Serieteket presenterar: Lennart Hellsing – Lunch på Klara kyrkogård 2/5

Serieteket intresserar sig inte bara för tecknade serier, utan för alla former av grafisk litteratur. ”Lunch på Klara kyrkogård” är titeln på en mycket speciell bok, både till format och innehåll. Det är Lennart Hellsing som i form av en lång dikt berättar om sin utsikt över kyrkogården runt Klara kyrka i Stockholms city.
Det började med att han förvånades över hur många som valde att äta sin medhavda lunch bland gravarna. Han fantiserade om hur de döda i gravarna skulle återuppstå och konfunderade iaktta dagens verklighet. Det är ingen anonym samling som kliver upp ur gravarna. Här finns både Bellman, Anna Maria Lenngren och Karl Vennberg. Även Nils Ferlin dyker upp även om han inte har någon grav på kyrkogården, bara en staty på Klarabergsgatan.
Att dikten blev en bok beror på att Fibben Hald byggde modeller av miljön och de uppväckta. Han lyckades till och med göra modellerna rörliga så att Ferlin kunde ta sig ett bloss. Boken är illustrerad med fotografier av modellerna och det udda formatet beror på att just Ferlin var väldigt lång och smal, liksom kyrktornet.
Onsdagen den 2 maj 17.30 kommer Lennart Hellsing att läsa sin långa dikt på scenen i Kulturhusets Bibliotek Plattan (Plattanvåningen). Förläggaren Nisse Larsson presenterar, och boken finns givetvis att köpa på plats.
Detta evenemang presenteras i samarbete med Nisses Böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: