2 kommentarer

Program på Stockholms internationella seriefestival 2012: Debutantpanelen

SERIETEKET PRESENTERAR ÅRETS FESTIVALGÄSTER OCH PROGRAMPUNKTER

Vårens debutanter får som så många tidigare festivaler en egen panel. I år talar moderatorn Lisa Medin (serieskapare som även är aktuell med en egen programpunkt på festivalen) med årets svenska albumdebutanter Johanna Koljonen, Nina von Rüdiger (Oblivion High), Alice Engström (August in June), Julia Thorell (Juni) och Sofia Malmberg (Elin under havet) om deras respektive verk.

Författaren, journalisten och mediepersonligheten Johanna Koljonen har tillsammans med tecknaren Nina von Rüdiger skapat den mangainspirerade serien Oblivion High, som handlar om hur Näcken börjar på högstadiet i Upplands Väsby.

http://oblivionhigh.wordpress.com/

Även Alice Engström har inspirerats av den japanska mangascenen, bland annat som medlem av mangasammanslutningen Nosebleed Studio. I August in June (som släpps i sommar) möts för första gången den svenska självbiografiska serietraditionen och den japanska mangastilen. Resultatet blir en känslig, magisk realism, på samma gång välbekant och fullständigt unik.

http://alicesmobilblogg.blogspot.se/

Julia Thorell är illustratör och serietecknare, född och uppvuxen i Stockholm. Juni är en hejdlös och humoristisk berättelse om hippieflickan Juni som snurrar runt i världen och försöker hitta en egen plats i tillvaron. I tio fristående kapitel får man följa hennes uppväxt, från barndom i kollektiv till studier på konsthögskola.

http://juliathorell.se/

Sofia Malmberg frilansar som illustratör och håller kurser för barn och unga. Elin under havet handlar om en ung, ensam flicka som blir utsatt för övergrepp. När verkligheten blir för skrämmande flyr hon in i fantasin.

http://sofiatruecolors.wordpress.com/


Lisa Medin pratar med albumdebutanterna på Bibliotek Plattans scen, Kulturhusets våning Plattan, söndag 29 april 14.00.

Presskontakt: goran.berselius@stockholm.se

2 kommentarer på “Program på Stockholms internationella seriefestival 2012: Debutantpanelen

  1. […] söndag kommer även båda Mandun delta i Lisa Medins panel med årets albumdebutanter, kl 14-15 på Biblioteket Plattan […]

  2. […] idag på scen med den mycket trevliga och begåvade Lisa Medin och ett gäng andra debutanter, HÄR står det mer om det samtalet. Nu ska jag dö en smula framför tv:n tänkte jag. Tagged with: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: