Lämna en kommentar

Info för utställare på spx 2012

Nu är det lite mer än en vecka kvar tills Stockholms internationella seriefestival, som innefattar marknaden spx, sparkar igång. Förberedelserna har varit tunga efter Kristiinas bortgång, men som presentationer och annat vi publicerat här ger vid handen har vi en festival av episka proportioner framför oss. Allt för att hedra hennes minne på bästa tänkbara sätt. Det var med spx, eller i begynnelsen Fanzine Heaven, som det hela började och marknaden är alltjämt en central del av festivalen. I år har vi verkligen fyllt lokalerna med fler intressanta utställare än någonsin tidigare, så mycket skägg och hår har slitits i kampen för att allt ska gå ihop. Nu bör alla ha nåtts av infopaketet men för säkerhets skull publiceras härnedan all nödvändig info för utställare.

OBS! Om ni vet med er att ni behöver WIFI under helgen, skicka omedelbart (helst igår) den bordsansvariges namn och personnummer till bordsbokningspx@gmail.com. På grund av den stora mängden utställare behandlar vi inte anmälningar utan kompletta uppgifter längre. För WIFI krävs:
* Namn
* Personnummer (WIFIlicensen är personlig)

Schema för registrering, bordsuppställning mm

 • 24 april: Från och med detta datum kan du komma förbi Serieteket och registrera dig. Du får då band, namnbrickor och festivalschema. Öppet mellan 11 – 19 ti – fre.
  OBS! Angående WIFI: Koder lämnas ut först under lördagen 28/4. En särskild kö kommer finnas för detta.
 • 27 april 17 – 19:30, Kulturhuset, Hörsalsfoajén vån. 3: Vi inleder helgen med en hyllning till Kristiina Kolehmainen, Serietekets och festivalens grundare, som gick bort i mars. Det kommer att bjudas på levande musik, en porträttutställning, enklare förtäring och dryck. Som utställare är du välkommen att delta.
 • OBS! Av förklarliga skäl går det inte att ordna med bord och marknadsrelaterade göromål under fredagen 27/4. Vänligen respektera detta.
 • 28 april: Utställare är välkomna från klockan 09:30. För övriga besökare öppnar dörrarna klockan 11. Då bör du vara klar med ditt bord och dina förberedelser så du kan börja sälja. Marknaden stänger klockan 18:00.
 • 29 april: Utställare och besökare är välkomna från klockan 11 då även resten av Kulturhuset öppnar.
 • 29 april: Vi stänger marknaden klockan 17:30. Alla tar reda på sina egna prylar, kastar sitt skräp i avsedda kärl och plattar till eventuella kartonger så de kan återvinnas. Senast klockan 19 måste vi ha lämnat lokalerna.

Trivselregler

 • Som medverkande på Stockholms internationella serifestival/small press expo 2012 förväntas du uppträda på ett tillmötesgående och vänligt sätt.
 • Du är personligen ansvarig för alla prylar du tar med till festivalen. Vi har dessvärre inte några skåp eller andra möjligheter att lagra de många deltagarnas tillhörigheter. Efter stängning har inga obehöriga tillträde till lokalerna. 
 • Om du vill smycka ditt bord med en duk tag då med en själv. Vill du sätta upp affischer eller teckningar råder vi dig att ta med en pappskärm eller liknande kreativ lösning. Man får av olika anledningar inte sätta upp affischer på väggar eller fönster i Kulturhusets lokaler. 
 • OBS! Du måste ta hand om ditt eget skräp! Det finns papperskorgar och återvinningskärl i hela Kulturhuset. Stockholms internationella seriefestival/small press expo genomförs med Kulturhusets ekologiska riktlinjer i åtanke.
 • Vänligen notera att om vi hittar en skräphög vid ert bord efter stängning kan det inverka menligt på ert fortsatta deltagande i Stockholms internationella serifestival/small press expo.

Registrering

 • Om du bokat bordet kan du registrera dig på Serieteket från och med tisdagen 24 april. Medtag legitimation (pass el. ID-kort)! OBS! WIFIkoderna lämnas ut först lördag 28/4.
 • I samband med registrering får du band, namnbrickor och festivalschema.
 • Om du kommer från utlandet och inte kan ackreditera dig i förväg, går det givetvis bra att göra det när du kommer för att iordningställa ditt bord. Var medveten om att vi har mycket att stå i precis innan festivalen öppnar. Var beredd på viss köbildning lördag morgon!
 • Är ni flera vid bordet behöver inte alla registrera sig, det räcker om den bordsansvarige/den som bokat gör det.

  Om något är oklart eller du bara vill fråga något hör av dig till mig! Väl mött på spx!
  Anders Lundgren, festivalgenerallöjtnant Stockholms internationella seriefestival/spx 2012 bordsbokningspx@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: