2 kommentarer

Mer om Kristiina

Förra veckan var den tyngsta och sorgligaste i Serietekets drygt femtonåriga historia. Det är ofattbart och gör så ofantligt ont att vår vän och vägledare, Serietekets grundare Kristiina Kolehmainen, är borta. Att hon betydde mycket för många visste vi redan, men aldrig har det varit så tydligt som nu. Från hela världen har det strömmat in hundratals brev, tweets, Facebook- och blogginlägg, hyllningstexter, minnen och kondoleanser.

Kristiina

Kristiina

Vi får många frågor om begravningen, och som läget är nu vet vi inte något om den. Det är en sak för Kristiinas anhöriga att sköta och, om de själva vill, offentliggöra. Däremot finns planer på en minnesstund, som vi kommer att återkomma till när allt är klart.

I Serietekets lokal står fortfarande ett minnesbord med en hyllningsbok, som ni gärna får komma och skriva en rad eller rentav rita en teckning i.

Vi vill också se framåt mitt i allting. Kristiinas skapelse Serieteket lever kvar med sin utåtriktade verksamhet. Den gångna veckans Lovecraftfestival blev en sådan succé att en uppföljare redan är under planering. Programserien ”Serieteket presenterar” fortsätter under våren med samtal kring både Tintin och Lennart Hellsing. Tomas Antila bjuder på Tecknade toner den 11 april. Och framför allt, kom till Stockholms internationella seriefestival i slutet av april, kanske det bästa sättet att hylla Kristiina och det kulturarv hon lämnar efter sig.

Tack för alla vackra ord som sagts och skrivits. Vi kan inte återge allt, men här samlar vi ett axplock av de nyhetsinslag, blogginlägg och krönikor som vi har haft den tårblandade glädjen att få ta del av:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: